چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

نقش مكمل ها در رژيم غذايي

دوستان عزيزم اولين و مهمترين نكته در رابطه با مكمل هاي غذايي اين است كه هرگز نبايد فراموش كنيد مكمل هاي غذايي به عنوان تكميل‌كننده‌ي رژيم غذايي طراحي شده‌اند، نه به عنوان جايگزين خوراكي‌هاي مغذي. پس قرار نيست كمبود تمام مواد مغذي مورد نياز بدن توسط اين مكمل‌ها تأمين شود.

استاد مرواريد شهري نجات معتقد است: در صورت افت بدن در اثر رژيم غذايي نامناسب يا محدود، مكمل غذايي مي‌تواند كمك كننده باشد، اما در نهايت، حتي يك سري ويتامين، موادمعدني يا ساير مكمل هاي غذايي هرگز نمي‌تواند جاي تغذيه‌ي سالم را بگيرد.

در واقع مواد غذايي تركيبات پيچيده‌اي هستند كه نه تنها شامل انواع ويتامين‌ها، مواد معدني، فيبرها و مواد مغذي (كربوهيدرات‌ها، چربي‌ها و پروتئين‌ها) و مواد شيميايي-گياهي هستند؛ بلكه داراي موادي مغذي و طبيعي‌ هستند كه علم تاكنون موفق به شناسايي بسياري از آنها نشده است. بنابراين حفظ يك رژيم غذايي سالم مزايايي را براي بدن فراهم مي‌كند كه هيچ ماده‌ي ديگري آن را برآورده نمي‌كند.

با اين حال برخي از افراد ممكن است به دليل مشكلات و شرايط متفاوت نياز به مصرف مكمل‌هاي مختلفي داشته باشند. افرادي مانند:

  • زنان باردار
  • مادران شيرده
  • گياه‌خوران سفت و سخت
  • افرادي كه بدن آنها برخي مواد غذايي را نمي‌تواند تحمل كنند يا به آنها آلرژي دارند
  • افراد مسن
  • كساني كه با بيماري‌هاي كليوي، قلبي و عروقي، استخواني و سرطاني دست و پنجه نرم مي‌كنند.

بسياري از افراد روزانه مقدار بالاتري از حد مجاز، مولتي ويتامين مصرف مي‌كنند و تصورشان اين است كه چون ويتامين مصرف مي‌كنند مشكلي پيش نخواهد آمد، اما آيا اين نگرش درستي است؟

جواب استادمرواريد شهري نجات در اين مورد منفي است و معتقدند كه مصرف بيش از اندازه‌ي برخي ويتامين‌ها و مواد معدني مي‌تواند بسيار خطرناك باشد. مصرف بيش از حد مجاز ويتامين‌ها همراه با مواد غذايي حاوي اين ويتامين‌ها مي‌تواند بدن فرد را دچار مسموميت كند. به خصوص ويتامين‌هاي همراه با مواد معدني و همين‌طور ويتامين‌هاي محلول در چربي مثل ويتامين‌هاي A، D، E و K كه در بدن ساخته مي‌شوند.

استادمرواريد شهري نجات معتقداست رژيم غذايي مناسب دركنارش مكمل هاي مولتي ويتامين مناسب و به اندازه مورد نياز باعث ايجادمشكل نميشود

https://morvarid-shahrinejat.com/

 

علائم میگرن

ارتباط رژیم غذایی و میگرن

  • اکثر افراد سردرد اتفاقی را تجربه کرده اند. در حقیقت، بیش از ۷۵ درصد از افراد بین سنین ۱۸ تا ۶۵ سال در طول یک سال دچار دردسر شده اند. بیش از ۳۰ درصد از افراد بزرگ‌سال نیز به میگرن مبتلا شده‌اند.
  • میگرن ها اغلب بیشتر طول می‌کشند و عوارض فیزیکی بیشتری نسبت به سردرد معمولی دارند.
  • مطالعات و تحقیقات اخیر نشان می دهد که تغییرات در رژیم غذایی احتمالا می تواند باعث کاهش ابتلا به میگرن شود.
  • تغییراتی در رژیم غذایی خاص نیز ممکن است موجب کاهش میگرن شود.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.